تفاوت چسب آکواریوم ،آکریلیک و پلی یورتان در چیست ؟
تفاوت درزگیر های سیلیکونی (چسب آکواریوم)،آکریلیک و پلی یورتان در چیست ؟
1.درزگیر آکرلیک
این درزگیر ها بیشتر در داخل خانه کاربرد دارند و به وسیله آنها میتوان درزها،شکاف های ساده وهمچنین به عنوان بتونه نصب شیشه نیزاستفاده کرد این درزگیرها (آکرلیک) به خوبی به گچ ،چوب ،پلاستیک و فلز می چسبند. درزگیر های اکریلیک حلال آب تا حدودی در برابر نفوذ آب مقاومت دارند ولی به هیچ عنوان برای آب بندی مناسب نیستند و در مرور زمان مقاومت خود را از دست خواهند داد. از مزایا آن میتوان به اجرای سریع و راحت ، قابلیت جدا کردن آسان آن و عدم تاثیر بر سطح زیر پوشش و همچنین رنگ پذیری آسان آن اشاره نمود.
2. درزگیر سیلیکون ( چسب آکواریوم)
چسب آکواریوم بهترین مانع ضد آب در برابر رطوبت است و بیشتر در اطراف دوش، وان حمام،سینک ظرفشویی و توالت استفاده می شود.همچنین برای آببندی خارج ساختمان و محافظت از رطوبت و سایر عوامل آب و هوایی مناسب است. بر خلاف درزگیر آکریلیک،سیلیکونها بسیار سخت و منعطف چسبیده می شوند و نصب و تمیز کردن آن سخت تر شود. سیلیکون بسیار انعطاف پذیر است و به سختی می توان آن را خراشید یا تغیر شکل در آن ایجاد کرد. این چسب به سطوح فلزی، سرامیکی، شیشه ای و پلاستیکی یراحتی می چسبد و قالب آن می شود.اگر اولین بار چسب آکواریوم به درستی اجرا شود،درزگیرهای سیلیکونی مانند می تواند تا 30 سال در برابر نفوذ آب و رطوبت مقاومت کند. از معایب درزگیر های سیلیکونی می توان به عدم رنگ پذیری آن اشاره نمود.
درزگیر های پلی یورتان تمامی مزایای هر دو نوع چسب آکواریوم وآکریلیک را دارا می باشد از نظر چسبندگی و سختی فوق العاده با دوام و مقاومت بالایی در برابر پاره شدن تحت فشار و ضربه دارد،همچنین نسبت ضد آب بودن آن نیز بسیارمناسب می باشد،به دلیل توانایی بالای این نوع درزگیر تقریبا برای هر نوع سطح مناسب می باشد،پلی اورتان نسب به درزگی های دیگر بسیار گران ترمی باشند ولی قابلیت های بسیار آن چون رنگ پذیری و مقاومت بالا در مقابل رطوبت و همچنین چسبندگی فوق العاده بالای آن همچنان آن را به محبوب ترین درزگیر در بین خودروسازان و صنایع ساختمانی و برودتی تبدیل نموده است. تنها نکته منفی این است که آن را نمی توان آسان تمیز کرد به دلیل قوام چسبندگی آن،نیاز به یک حلال قوی دارد.
مقالات آموزشی بیشتر در کانال تلگرام کاریز شاپ